Cross Bonheiden

Onze topreporter M.G. was weer van de partij!


Afgelopen zondag werd het startschot gegeven voor het nieuwe veldloopseizoen 2018 – 2019. Bij AWE wordt er dan traditie getrouw naar de veldloop in Bonheiden gegaan welke doorgaat in domein Berentrode. Wij weten van het afgelopen jaar dat dit een vlot beloopbare omloop is met weinig hindernissen. Na de afgelopen droge zomer ook gemakkelijk te belopen met de loopschoenen. Dus spikes mochten nog eventjes in de kast blijven. Van AWE waren volgende atleten aanwezig: Nienke, Rani, Bérénice, Hilde, Christel, Samantha, Sofie, Hedwig, Jente, Leen, Tiben, Léon, Kasper, Hasse, Andes, Seppe, Giele, Jannes, Joppe, en Johan. Ook van onze club (RAM) waren ze talrijk aanwezig wat aan de trainers heel wat werk opleverde om al deze atleten goed opgewarmd aan de start te krijgen. En een goede opwarming was nodig daar de temperatuur fors was gedaald ten opzichte van vorige week en er daarbij ook nog een onaangename koude wind blies over het parkoers. We zagen al onze atleten fel hun best doen onder de vele aanmoedigingen van de meegekomen supporters wat mooie plaatsen opleverde in het klassement. Eén van de masters merkte op dat zij niet door het bos hoefde te lopen waarschijnlijk om te beletten dat er deelnemers zouden verloren lopen. Nadat we onze kippeburger hadden verorbert en de prijzen waren afgehaald keerden we weer naar Kapelle-op-den-Bos en zien we al uit naar de volgende veldloop die wordt georganiseerd door onze moederclub RAM.


Hamburgerrapport

Ook dit seizoen worden de hamburgers aan een kritisch onderzoek onderwerpen. Om het wat spannender te maken en de concurrentie tussen de crossen wat op te drijven, stuurden we aan alle organisaties een mail met het bericht dat een anonieme reporter op hun cross de hamburgers zal komen keuren. Het oordeel van onze reporter is echter scherp op snee: je wordt ofwel de hemel ingeprezen ofwel schaamteloos afgeschreven (op basis van nog nader te bepalen criteria). En, er valt dit seizoen ook iets te winnen … want op het einde van het crossseizoen reiken we aan de winnaar de trofee van “De Allerbeste Hamburger der Crossen” uit.

Uitgehongerd begaf ik mij richting hamburgerkraam, klaar om mijn tanden net zoals vorig jaar in een heerlijke kippenhamburger te zetten. Maar … jammer genoeg bleken de tien hongerige mensen voor mij er ook zo over te denken. Even zoefde de gedachte door mijn hoofd om over te lopen naar het pannenkoekenkraam, maar onder het motto ‘geduld is een schone deugd’ sprak ik mezelf de nodige moed in om geduldig te wachten zoals alle grote mensen. Veel geduld bleek gelukkig helemaal niet nodig, want heel vlotjes werden de mensen voor mij bediend. Het moet gezegd: dit hamburgerkraam bleek een echte geoliede machine! Na slechts enkele luttele minuten wachten was het dan mijn beurt: “een hamburger met ajuin en curryketchup, alsjeblief.”, zei ik enthousiast. Misschien een beetje te (over)enthousiast, want de verkoper was blijkbaar even van zijn melk. Oei, zou hij in de smiezen hebben dat ik die anonieme reporter ben? Had ik mij dan toch moeten vermommen met een valse snor? Neen, geen paniek, niet ontdekt: de verkoper naast hem had de fles mayo laten vallen. De sfeer in het kraam zat trouwens ook heel goed: zowel bakkers als verkopers waren te vinden voor een grapje. Na het overhandigen van 3 EUR kreeg ik mijn hamburger. Ik voelde meteen dat het broodje kraakvers was. Aan productkennis is er wel nog wat werk, want noch verkopers, noch bakkers wisten van welke bakkerij deze lekkere broodjes afkomstig waren: bakkerij ‘Den Roden Bak’, probeerde iemand van de bakkers. Goed geprobeerd, maar niet met deze reporter! De oorsprong van de hamburgers en de ketchup stond gelukkig op de verpakking te lezen, dus op dat vlak konden ze zich er uit praten. En dan was het moment suprême daar … hap … een grote beet uit mijn hamburger. Het vlees was lekker sappig gebakken (geloof mij, ik heb vorige week nog een hamburger geserveerd gekregen die quasi karton was!) en hij was ook zeker niet te heet, dus geen gevaar voor mijn snelle, maar hittegevoelige tong. De combinatie van ajuin en curryketchup smaakte pittig zoet. Ook de hoeveelheid ketchup was tiptop uitgebalanceerd zodat morsen zelfs voor mij onmogelijk was. Kortom, het zal niet verbazen dat ik mijn hamburger zeer snel achter de kiezen weggewerkt heb. Echt toppie! En ja hoor … een beetje later volgde dan ook hamburger nummer 2.

Als ik dan de eindsom van alles maak, kom ik tot een voorlopige score van een welverdiende 8/10.

AWE-oefencross

Verslag van onze eigenste verslaggever M.G.


Afgelopen zondag ging de 36AWE oefenveldloop door op het Sint-Thersiacollege te Kapelle-op-den-Bos. Onder een laatste stralend herfstzonnetje stelden we een talrijke opkomst vast van onze AWE atleten maar ook van de ons omringde gemeenten zagen we vele atleten afzakken naar deze traditionele oefencross. De organisatoren mochten delegaties ontvangen van Mechelen (RAM), Londerzeel (Olympia) en Vilvoorde (VAC). Daarnaast merkten we ook kleinere delegaties van andere clubs of individuele atleten op en dit ondanks het feit dat er in Tisselt en Londerzeel ook loopevenementen waren. Zo kwamen we aan iets meer dan 200 deelnemers die het prachtige veldloopparcours mochten afleggen. De kleintjes met een beperkte afstand, de grotere onder ons zelfs meerdere rondjes, groot of klein. De parcoursbedenkers hadden ook dit jaar weer hun best gedaan om een selektieve omloop op de terreinen van het STK aan te leggen. We zagen in alle reeksen de atleten fel hun best doen om op één van de trapjes van het podium te geraken. Ook van onze AWE-atleten waren er die op één van de trapjes mochten plaatsnemen. Na de wedstrijd mocht iedere deelnemer een prijs gaan afhalen en zij die vrijdags reeds hadden deelgenomen aan de Night run kregen nog een extra aandenken geschonken door de gemeente Kapelle-op-den-Bos. Een dikke proficiat aan iedereen die deelnam aan deze oefenveldloop. Voor de moedige veldloopfanaten onderons kunnen we reeds mededelen dat volgende zondag er een veldloop is in Bonheiden en niet te vergeten de RAM veldloop in Mechelen op 11 november. Voor meer info kan je steeds terecht bij de trainers. Tot slot ook dank aan alle vrijwilligers die een succes maakte van deze 36editie.

Foto’s volgen nog

Start crossseizoen 2018-2019

Na onze eigen oefenveldloop vorige week, was er gisteren de eerste echte officiële veldloop van het nieuwe seizoen. Place-to-be was domein Berentrode te Bonheiden. We telden maar liefst 20 Kapelse atleten die het beste van zichzelf gaven! Dit alles onder deskundige begeleiding van onze jeugdtrainers. Volgende afspraak: zondag 11/11/18, sportpark De Nekker. We hopen hier nog maar AWE’ers te mogen verwelkomen op de veldloop van onze moederclub RAM.

Tussenstand wintertrofee: wedstrijden–>crossen–> tussenstand 2018-2019

Beker van Vlaanderen

Van onze verslaggever M.G.


Op zaterdag 5 mei ging de jaarlijkse interclub door tussen de atletiekclubs in België. Het is een kampioenschap onder clubs, dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Vlaamse atletiekliga (VAL), de Franstalige Atletiekliga (LBFA) en hun overkoepelend orgaan de KBAB. Het kampioenschap valt meestal op een weekend in mei, zaterdag voor de vrouwen en zondag voor de mannen. Elke club selecteert één atleet voor elke discipline. De eerste krijgt 13 punten, de tweede 11, de derde 10 enz., tot de laatste, die 1 punt krijgt. Alle punten worden opgeteld om de eindrangschikking te bepalen. De laatste twee clubs degraderen en komen het jaar nadien een reeks lager uit. Hun plaats wordt ingenomen door de kampioenen van de afdeling eronder. Onze moederclub RAM zit nu in 3delandelijke B en deze interclub ging door in Lier. Voor AWE waren Bernice, Korintha en Samantha hiervoor geselecteerd. Volgende nummers dienden te worden afgewerkt: 300 meter horden, 100 meter, 200 meter, 800 meter, 1500 meter, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, speerwerpen en 4×100 meter sprint. Ondanks het zonnige weer begonnen we een beetje in mineur door een onwillige knie bij Samantha. Desondanks werd de 300 meter horde toch nog afgewerkt.

De andere atleten hadden minder tegenslag en konden mooie resultaten voorleggen in de disciplines waaraan ze deelnamen. Dit leverde ons een eindtotaal op van 146 punten en alzo eindigden we op een 5deplaats. Na het aangeboden drankje van het bestuur en de lekkere wafels van de jarige Julie kon iedereen tevreden huiswaarts keren.

Interclub AWE-Olympia

Van onze verslaggever M.G.


Op zaterdag 28 april organiseerde Olympia Londerzeel de jaarlijkse interclub tussen AWE en Olympia. We zagen dat heel wat van onze jeudige atleten hierop aanwezig waren. Iedere aanwezige atleet kreeg de kans om aan 4 verschillende atletiekdisciplines deel te nemen. Men kon ondere andere kiezen voor verspringen, hoogspringen, kogelstoten, sprint en een langere afstand (600 of 1000 meter). Voor de allerjonsten was er ook een aangepast werpnummer. We zagen in het hoogspringen en in het kogelstoten spannende duels tussen atleten van Oylmpia en AWE. Ook in de loopnummers waren er enkele overwinningen voor onze atleten alhoewel er nu en dan toch wel eens over de verkeerde lijn werd gelopen.

Na afloop werden de algemene winnaars dan op het podium geroepen en mochten hun medaille ontvangen. Het algemene klassement ontglipte ons dit jaar maar volgend jaar is het terug onze beurt om te organiseren en zullen we trachten om nog in grotere getallen aanwezig te zijn om de wisselbeker terug naar Kapelle-op-den-Bos te brengen.

Natuurloop Olympia Londerzeel

De narcissen staan weer volop in bloei en dan weet je dat we de crossvelden inruilen voor heerlijke stratenlopen. Traditiegetrouw trekken we op paasmaandag naar Londerzeel, waar onze goede vrienden van Olympia hun Natuurloop organiseren. Ideaal als overgangswedstrijd, want het grootste deel van de Natuurloop wordt gelopen in de landelijke velden achter hun gloednieuwe piste. Op enkele verdwaalde regendruppels na, kregen we het perfect loopweer voorgeschoteld. Niet te veel zon, niet te nat, niet te warm, niet te koud. Veel beter wordt het niet.

Eerst zagen we de jongere medemensen aan het werk. De meisjes en de jongens liepen elk 500 of 1000 meter. Het zal u niet verbazen dat onze jongste AWE’ers  vlotjes voorin meedraaiden. We zagen Warre, Karsten, Fien, Briek, Torre, Maider en Lilou prachtige wedstrijden lopen. De voltallige familie Miseur haalde zelfs het podium! Dat het podium daarna instortte, zullen we maar als ‘toevallig’ beschouwen.  Voor de allerkleinsten was er ook nog een ‘snoeprun’. Het concept was simpel: gewoon zo vaak mogelijk lopen naar de bak vol snoep en grabbelen maar. Het zag er geweldig uit!

Enkele ouders riepen langs de kant de longen uit hun lijf om hun zoon of dochter naar een extra zakje paprikachips te stuwen. En dat had nog het gewenste effect ook. We hopen dat de chips gesmaakt heeft, Dirk.

En dan was het tijd voor de jeugd en iets oudere jeugd om in actie te komen op de 4, 8 of 12 kilometer. Waar we bij de benjamins, pupillen en miniemen enkel leden zagen die ook tijdens het crossseizoen hun beste beentje voorzetten,  kregen we bij de oudere deelnemers enkele prachtige competitiedebuten. We zijn bijzonder tevreden dat zoveel leden de weg naar deze stratenloop hebben gevonden! Een kort overzicht van onze helden: Samantha, Senne, Wim, Johan, Jannes, Katrijn, Hilde, Bart, Sandra, Mieke, Joris en Renaat. En dan pik ik er ook nog enkele debutanten uit voor een extra vermelding;
– De coach -David- die de ideale opwarmer liep voor zijn zomerseizoen!
– Jessy met een bijzonder goede tijd op de 12 km!
– Marc, die nog net binnen de top 10 eindigde bij de 8 km!
– Nele, die tijdens haar wedstrijd meer dan 40 minuten naar het gemompel van de schrijvende coach heeft moeten luisteren.
En Yasmina die niet extra vermeld wou worden.

Het leuke aan de Natuurloop is dat je er altijd een prachtige prijs krijgt. Dit jaar was het kiezen tussen een forse braadkip en een goed gevulde zak met drankjes, pasta, koekjes, etc. Altijd fijn om iets lekkers mee te nemen naar huis!

We bedanken al onze leden die erbij waren en hopelijk krijgen we op 14 april minstens evenveel Kapelse deelnemers aan de start van de 10km van Mechelen!

Alle uitslagen van de natuurloop kan je terugvinden op: www.olympialonderzeel.be/nieuwsbericht/natuurloop-2018

Verslag: Belgisch Kampioenschap in Brussel

IJskoud – of berekoud zoals Frank De Boosere het pleegt te zeggen – zo was het op het Belgisch kampioenschap veldlopen in het park van Laken. Onze ijsberen van dienst waren Maider, Tiben, Nienke, Korintha, Samantha en Joppe.

Jos Van Roy, de organisator van de crosscup, had een selectief loopparcours uitgetekend met nauwelijks vlakke stukken. De harde bevroren ondergrond was een extra moeilijkheid. De start lag schijnbaar bergaf maar was toch onmiddelijk bergop.

Deelnemers aan de jaarlijkse Ekiden hadden dit reeds onmiddellijk opgemerkt. Daar dit het Belgisch kampioenschap betrof was er een uitgebreide startprocedure zodat onze atleten nog 10 minuten in de bijtende wind moesten wachten vooraleer ze mochten vertrekken. Iedereen liep dan ook zo snel mogelijk om terug in verwarmende omkleedtent te geraken.

Een dikke proficiat aan de deelnemende atleten en in het speciaal aan Maider die onze club een bronzen medaille bezorgde.Ook een proficiat aan de andere deelnemende atleten van RAM. Het deed goed te zien dat de delegatie veel uitgebreider was dan de afgelopen jaren in Wachtebeke. Het veldloopseizoen 2017 – 2018 is nu echt ten einde. We onthouden de vele mooie momenten en vergeten de tranen van ongoocheling die er ook soms waren. We beginnen uit te kijken naar de eerste stratenloop/jogging die doorgaat op zondag 25 maart in Steenhuffel en die wordt georganiseerd door atletieclub Pegasus.

Hamburgerrapport

Daar we niet veel tijd hadden om te kijken wat de pot ons schafte, kunnen we ook geen hamburgerrapport afleveren. Er is ons wel ter oren gekomen dat er bij Pegasus wel hamburgers worden gebakken door een topkok welgekend door MG.

Cross Lebbeke: verslag

Van onze verslaggever (a.i.) M.G. kregen we onderstaand verslagje doorgestuurd:

Ondanks dat het lopende veldloopseizoen 2017 – 2018 op zijn einde loopt en de trainers reeds verzonken zijn in een diepe lenteslaap dromend van parelwitte tropische stranden, besloten een aantal AWE’ers om toch nog deel te nemen aan één of twee veldlopen. De papa’s of mama’s werden opgetrommeld om samen met Nienke, Rani, Warre, Korintha, Samantha, Jannes en Joppe de verplaatsing te maken naar Lebbeke alwaar een selectief parcours hen opwachtte.

We zagen verharde stroken afgewisseld met modderige paadjes, een heuveltje dat door de atleten werd aangeduid als een berg, een labyrint waar gelukkig onze atleten vlot de uitgang vonden en in het bestuur van AC Lebbeke zal er ook wel een timmerman zitten afgaande op de houten constructie die zich op het parcours bevond. De temperatuur was aangenaam warm (9°) maar werd door echte veldlopers als te warm omschreven.

Wij feliciteren onze atleten met hun geleverde prestatie en voor zij die er nog zin in hebben kunnen volgende week in de achtertuin van onze koning nog deelnemen aan de laatste veldloop van dit seizoen.

Nog enkele merkwaardige gebeurtenissen: Warre en Nienke die harder liepen buiten de wedstrijd dan tijdens hun wedstrijd, een spectaculaire val van Rani en champignons worden niet geteeld op een voetbalveld. Wij zagen ook een mooie podiumplaats van Lise Verhelst, atlete bij onze moederclub.

Hamburgerrapport
Wij merkten een uitgebreide catering op. Een dampende soep, goudgele pannekoeken, warme hotdogs maar geen hamburgers. Alzo kon Joppe dan ook niet zijn bemerkingen geven over de ontbrekende hamburgers. Het weze een tip aan het bestuur van AC Lebbeke om volgend jaar toch hamburgers te voorzien.