Cross Bonheiden: verslagje

We kregen onderstaand verslagje binnen van onze anonieme verslaggever ter plaatse.

Zondag 29 oktober. De dag waarop het nieuwe crossseizoen écht begon. Naar jaarlijkse traditie werd het startschot gegeven in Bonheiden, de plaats waar ze hamburgers maken met kip.

Volgens de ene was het prachtig crossweer, volgens de andere was het allesbehalve crossweer. Feit is dat de omloop bijzonder droog lag en dat er een vrij stevige westenwind over het veld blies. Die westenwind herleidde de clubtent trouwens tot schroot met een welgemikte windstoot.

Over tot de orde van de dag; er waren relatief weinig Kapelse deelnemers (wij vermoeden/hopen dat de start van de herfstvakantie daar voor iets tussen zat), maar onze AWE’ers liepen bemoedigende wedstrijden!
De broertjes Hasse en Andes liepen wel heel snel. Andes was zelfs zo snel dat geen enkele andere benjamin ook maar in de buurt kwam. Eerste wedstrijd in de nieuwe clubkleuren, eerste overwinning in het nieuwe seizoen! Daarna hadden de trainers vooral veel werk met Mechelse atleten. En ook daar werd links en rechts een medaille gewonnen. Vervolgens zagen we Samantha nog tegen de wind inbeuken en ook Kato liep de ziel uit haar lijf (zag ze er daardoor wat bleekjes uit, of had dat toch te maken met die Scoutsfuif van vrijdagnacht?)

De kippenburgers gingen ondertussen vlotjes binnen en dan moesten de grote kanonnen nog lopen. Trainer David werd bepaald extatisch toen trainster Jente ging lopen. Of kwam dat door Renée Eyckens? De Europese kampioene op de 800m won de cross bij de Senioren alleszins vrij eenvoudig en hield Jente achter zich.
We bedanken ook nog de aanwezige masters (Hilde, Johan & Chris) voor hun deelname en kijken nu al uit naar de wedstrijd van 11 november in Mechelen!

(dls)