Cross Bonheiden

Onze topreporter M.G. was weer van de partij!


Afgelopen zondag werd het startschot gegeven voor het nieuwe veldloopseizoen 2018 – 2019. Bij AWE wordt er dan traditie getrouw naar de veldloop in Bonheiden gegaan welke doorgaat in domein Berentrode. Wij weten van het afgelopen jaar dat dit een vlot beloopbare omloop is met weinig hindernissen. Na de afgelopen droge zomer ook gemakkelijk te belopen met de loopschoenen. Dus spikes mochten nog eventjes in de kast blijven. Van AWE waren volgende atleten aanwezig: Nienke, Rani, Bérénice, Hilde, Christel, Samantha, Sofie, Hedwig, Jente, Leen, Tiben, Léon, Kasper, Hasse, Andes, Seppe, Giele, Jannes, Joppe, en Johan. Ook van onze club (RAM) waren ze talrijk aanwezig wat aan de trainers heel wat werk opleverde om al deze atleten goed opgewarmd aan de start te krijgen. En een goede opwarming was nodig daar de temperatuur fors was gedaald ten opzichte van vorige week en er daarbij ook nog een onaangename koude wind blies over het parkoers. We zagen al onze atleten fel hun best doen onder de vele aanmoedigingen van de meegekomen supporters wat mooie plaatsen opleverde in het klassement. Eén van de masters merkte op dat zij niet door het bos hoefde te lopen waarschijnlijk om te beletten dat er deelnemers zouden verloren lopen. Nadat we onze kippeburger hadden verorbert en de prijzen waren afgehaald keerden we weer naar Kapelle-op-den-Bos en zien we al uit naar de volgende veldloop die wordt georganiseerd door onze moederclub RAM.


Hamburgerrapport

Ook dit seizoen worden de hamburgers aan een kritisch onderzoek onderwerpen. Om het wat spannender te maken en de concurrentie tussen de crossen wat op te drijven, stuurden we aan alle organisaties een mail met het bericht dat een anonieme reporter op hun cross de hamburgers zal komen keuren. Het oordeel van onze reporter is echter scherp op snee: je wordt ofwel de hemel ingeprezen ofwel schaamteloos afgeschreven (op basis van nog nader te bepalen criteria). En, er valt dit seizoen ook iets te winnen … want op het einde van het crossseizoen reiken we aan de winnaar de trofee van “De Allerbeste Hamburger der Crossen” uit.

Uitgehongerd begaf ik mij richting hamburgerkraam, klaar om mijn tanden net zoals vorig jaar in een heerlijke kippenhamburger te zetten. Maar … jammer genoeg bleken de tien hongerige mensen voor mij er ook zo over te denken. Even zoefde de gedachte door mijn hoofd om over te lopen naar het pannenkoekenkraam, maar onder het motto ‘geduld is een schone deugd’ sprak ik mezelf de nodige moed in om geduldig te wachten zoals alle grote mensen. Veel geduld bleek gelukkig helemaal niet nodig, want heel vlotjes werden de mensen voor mij bediend. Het moet gezegd: dit hamburgerkraam bleek een echte geoliede machine! Na slechts enkele luttele minuten wachten was het dan mijn beurt: “een hamburger met ajuin en curryketchup, alsjeblief.”, zei ik enthousiast. Misschien een beetje te (over)enthousiast, want de verkoper was blijkbaar even van zijn melk. Oei, zou hij in de smiezen hebben dat ik die anonieme reporter ben? Had ik mij dan toch moeten vermommen met een valse snor? Neen, geen paniek, niet ontdekt: de verkoper naast hem had de fles mayo laten vallen. De sfeer in het kraam zat trouwens ook heel goed: zowel bakkers als verkopers waren te vinden voor een grapje. Na het overhandigen van 3 EUR kreeg ik mijn hamburger. Ik voelde meteen dat het broodje kraakvers was. Aan productkennis is er wel nog wat werk, want noch verkopers, noch bakkers wisten van welke bakkerij deze lekkere broodjes afkomstig waren: bakkerij ‘Den Roden Bak’, probeerde iemand van de bakkers. Goed geprobeerd, maar niet met deze reporter! De oorsprong van de hamburgers en de ketchup stond gelukkig op de verpakking te lezen, dus op dat vlak konden ze zich er uit praten. En dan was het moment suprême daar … hap … een grote beet uit mijn hamburger. Het vlees was lekker sappig gebakken (geloof mij, ik heb vorige week nog een hamburger geserveerd gekregen die quasi karton was!) en hij was ook zeker niet te heet, dus geen gevaar voor mijn snelle, maar hittegevoelige tong. De combinatie van ajuin en curryketchup smaakte pittig zoet. Ook de hoeveelheid ketchup was tiptop uitgebalanceerd zodat morsen zelfs voor mij onmogelijk was. Kortom, het zal niet verbazen dat ik mijn hamburger zeer snel achter de kiezen weggewerkt heb. Echt toppie! En ja hoor … een beetje later volgde dan ook hamburger nummer 2.

Als ik dan de eindsom van alles maak, kom ik tot een voorlopige score van een welverdiende 8/10.