Cross Grimbergen: verslagje

Opnieuw een verslagje van onze anonieme reporter ter plaatse.

Naar jaarlijkse gewoonte brengt de eerste cross van het nieuwe jaar ons naar Grimbergen. Helaas had men in Grimbergen tijdens de feestdagen blijkbaar azijn gedronken in plaats feestelijke champagne. In eerste instantie werd de trainers de toegang ontzegd, maar een geanimeerde discussie en enkele euro’s later werden we alsnog binnengelaten. Wat dat betreft is de situatie in Grimbergen de voorbije 40 jaar nauwelijks veranderd. Een zekere M.G., die er 40 jaar geleden al bij was, herinnert zich nog goed hoe A.C. Grimbergen hem verbood te starten in hun cross.  Nochtans had M.G. de toelating van de jury en waren alle papieren in orde. We maakten dus gewoon meteen kennis met de ingebakken clubcultuur.

Maar uiteraard was niet alles kommer en kwel. Al snel werd duidelijk dat we met een recordopkomst van AWE-leden te maken hadden. U kent dat wel; een nieuw jaar en dus een hoop goede voornemens. Op dit selectieve, modderige parcours zagen we Fien, Nienke, Maider, Tiben en Andes bij de benjamins het beste van zichzelf geven. Briek en Giele lieten zich bij de pupillen opmerken. In die categorie zagen we trouwens nog het debuut van Lilou. Haar ouders zullen nu ook al weten dat je meteen een wasmachine kan laten draaien na zo’n cross. Rani en Torre verzorgden ondertussen het spektakel bij de miniemen. Op het parcours zagen we steeds minder gras en vooral steeds meer modder. De veters moesten hard aangetrokken worden of je liep het risico op ‘schoenverlies’.
Gelukkig werden Samantha, Hannelore, Korintha, Joppe, Kato, Hilde, Bart & Johan daar niet mee geconfronteerd. Ook zij liepen allemaal de longen uit hun lijf in een poging om zo ver mogelijk vooraan te eindigen. Dat wil zeggen dat we niet minder dan 18(!) Kapelse lopers hadden!

Hopelijk zien we hen allemaal terug in Bornem!

Hamburgerrapport

Groot was onze verbazing toen we niemand zagen aanschuiven bij het hamburgerkraampje. Dat kan 2 redenen hebben; de hamburgers zijn ofwel uitverkocht, ofwel vreselijk slecht. Het werd een derde reden. Op het kraampje hing een blaadje waarop stond dat we 5 euro mochten neertellen voor onze burger. Normaliter krijg je daarvoor 2 hamburgers, dus gingen we voor de zekerheid toch nog even vragen of die prijs effectief voor 1 burger was. De schaapachtige lach van de bakster vertelde ons het onvermijdelijke. Vijf euro voor één burger. Bijgevolg verlieten we het kraampje met lege handen. Maar omdat we geen onmensen zijn, besloten we de (meer betaalbare) pannenkoeken te testen. Helaas, onze 2 testers vonden de pannenkoeken niet meteen lekker. Integendeel, ik heb zelfs ergens het woordje ‘karton’ horen vallen.

Eindbalans: 0/10