Natuurloop Olympia Londerzeel

De narcissen staan weer volop in bloei en dan weet je dat we de crossvelden inruilen voor heerlijke stratenlopen. Traditiegetrouw trekken we op paasmaandag naar Londerzeel, waar onze goede vrienden van Olympia hun Natuurloop organiseren. Ideaal als overgangswedstrijd, want het grootste deel van de Natuurloop wordt gelopen in de landelijke velden achter hun gloednieuwe piste. Op enkele verdwaalde regendruppels na, kregen we het perfect loopweer voorgeschoteld. Niet te veel zon, niet te nat, niet te warm, niet te koud. Veel beter wordt het niet.

Eerst zagen we de jongere medemensen aan het werk. De meisjes en de jongens liepen elk 500 of 1000 meter. Het zal u niet verbazen dat onze jongste AWE’ers  vlotjes voorin meedraaiden. We zagen Warre, Karsten, Fien, Briek, Torre, Maider en Lilou prachtige wedstrijden lopen. De voltallige familie Miseur haalde zelfs het podium! Dat het podium daarna instortte, zullen we maar als ‘toevallig’ beschouwen.  Voor de allerkleinsten was er ook nog een ‘snoeprun’. Het concept was simpel: gewoon zo vaak mogelijk lopen naar de bak vol snoep en grabbelen maar. Het zag er geweldig uit!

Enkele ouders riepen langs de kant de longen uit hun lijf om hun zoon of dochter naar een extra zakje paprikachips te stuwen. En dat had nog het gewenste effect ook. We hopen dat de chips gesmaakt heeft, Dirk.

En dan was het tijd voor de jeugd en iets oudere jeugd om in actie te komen op de 4, 8 of 12 kilometer. Waar we bij de benjamins, pupillen en miniemen enkel leden zagen die ook tijdens het crossseizoen hun beste beentje voorzetten,  kregen we bij de oudere deelnemers enkele prachtige competitiedebuten. We zijn bijzonder tevreden dat zoveel leden de weg naar deze stratenloop hebben gevonden! Een kort overzicht van onze helden: Samantha, Senne, Wim, Johan, Jannes, Katrijn, Hilde, Bart, Sandra, Mieke, Joris en Renaat. En dan pik ik er ook nog enkele debutanten uit voor een extra vermelding;
– De coach -David- die de ideale opwarmer liep voor zijn zomerseizoen!
– Jessy met een bijzonder goede tijd op de 12 km!
– Marc, die nog net binnen de top 10 eindigde bij de 8 km!
– Nele, die tijdens haar wedstrijd meer dan 40 minuten naar het gemompel van de schrijvende coach heeft moeten luisteren.
En Yasmina die niet extra vermeld wou worden.

Het leuke aan de Natuurloop is dat je er altijd een prachtige prijs krijgt. Dit jaar was het kiezen tussen een forse braadkip en een goed gevulde zak met drankjes, pasta, koekjes, etc. Altijd fijn om iets lekkers mee te nemen naar huis!

We bedanken al onze leden die erbij waren en hopelijk krijgen we op 14 april minstens evenveel Kapelse deelnemers aan de start van de 10km van Mechelen!

Alle uitslagen van de natuurloop kan je terugvinden op: www.olympialonderzeel.be/nieuwsbericht/natuurloop-2018