Verslag: Belgisch Kampioenschap in Brussel

IJskoud – of berekoud zoals Frank De Boosere het pleegt te zeggen – zo was het op het Belgisch kampioenschap veldlopen in het park van Laken. Onze ijsberen van dienst waren Maider, Tiben, Nienke, Korintha, Samantha en Joppe.

Jos Van Roy, de organisator van de crosscup, had een selectief loopparcours uitgetekend met nauwelijks vlakke stukken. De harde bevroren ondergrond was een extra moeilijkheid. De start lag schijnbaar bergaf maar was toch onmiddelijk bergop.

Deelnemers aan de jaarlijkse Ekiden hadden dit reeds onmiddellijk opgemerkt. Daar dit het Belgisch kampioenschap betrof was er een uitgebreide startprocedure zodat onze atleten nog 10 minuten in de bijtende wind moesten wachten vooraleer ze mochten vertrekken. Iedereen liep dan ook zo snel mogelijk om terug in verwarmende omkleedtent te geraken.

Een dikke proficiat aan de deelnemende atleten en in het speciaal aan Maider die onze club een bronzen medaille bezorgde.Ook een proficiat aan de andere deelnemende atleten van RAM. Het deed goed te zien dat de delegatie veel uitgebreider was dan de afgelopen jaren in Wachtebeke. Het veldloopseizoen 2017 – 2018 is nu echt ten einde. We onthouden de vele mooie momenten en vergeten de tranen van ongoocheling die er ook soms waren. We beginnen uit te kijken naar de eerste stratenloop/jogging die doorgaat op zondag 25 maart in Steenhuffel en die wordt georganiseerd door atletieclub Pegasus.

Hamburgerrapport

Daar we niet veel tijd hadden om te kijken wat de pot ons schafte, kunnen we ook geen hamburgerrapport afleveren. Er is ons wel ter oren gekomen dat er bij Pegasus wel hamburgers worden gebakken door een topkok welgekend door MG.