Provinciaal Kampioenschap Bornem: verslag

Het Provinciaal Kampioenschap is traditiegetrouw onze laatste cross van het seizoen. Uiteraard mogen onze atleten ook nog deelnemen aan het BK, maar daar zullen de coaches niet paraat staan.

Het PK bracht ons terug in Bornem. Op een paar kleine aanpassingen na, was het parcours identiek aan dat van twee weken geleden. Nog steeds een prachtig, zwaar parcours.
Mede door het griepvirus moesten veel atleten genadeloos afhaken. Geen familie Miseur, geen familie Bakx (zij brachten de dag al zwemmend door) en geen familie Mertens, maar we hadden nog meer dan genoeg ijzers in het vuur om er een prachtig PK van te maken.

Onze kangoeroes beten de spits af; Hasse en Karsten eindigden met een grote glimlach allebei in de top 5. Snelle jongens!
Bij de benjamins knalde Maider, in ons blauw AWE-shirt, ietwat verrassend naar een prachtige 2de plaats. Net geen provinciaal kampioen, maar wel haar beste resultaat van het seizoen. Dat is pieken op het goede moment!
Daarna liepen ook Tiben, Andes en Lilou puike wedstrijden. Na hun wedstrijden volgde een onnodig lange middagpauze. Die werd dan maar gebruikt om wat boterhammen, pistolets of een fantastisch mooi belegde ‘Maxi Tok Tok’ te eten.

Bij een PK moet je je vanaf de cadetten aanmelden bij het secretariaat. En dat werd voor uw verslaggever een pijnlijk verhaal. Vol enthousiasme ging ik me aanmelden bij een goedlachse dame achter het bureau. “Het is voor de scholieren, zeker?” Pijnlijke stilte. Helaas, die categorie ben ik al 9 jaar ontgroeid. En alsof het nog niet erg genoeg was, werd ik op het secretariaat ook nog aangevallen door een vreselijk grote hond. Ik kon me nog net onttrekken aan zijn bijtgrage tanden. Alles bij elkaar ontsnapte ik slechts ternauwernood aan de dood. (Het zou kunnen dat hier enigszins overdreven werd, aangezien de auteur een panische angst voor honden heeft, nvdr).

Achteraf gezien had ik me beter als kangoeroe aangemeld, want veel sneller dan de kangoeroes ging ik toch niet tijdens de korte cross. Een prestatie om snel te vergeten. Leden die wel nog goed vooruit kwamen; Samantha, Joppe en Kato!
Daarna dook ook Johan nog het veld in. Hij had iets goed te maken na zijn boomstammenmiserie van vorige keer en deed dat dan ook met verve. Prima afsluiter van zijn crossjaar.

En dat was dan meteen ook het einde van ons crossseizoen. We bedanken alle atleten, ouders, familieleden, coaches, tentopzetters en hamburgerbakkers.
Hopelijk zien we volgende winter nog meer Kapelse deelnemers!

Hamburgerrapport
Dit keer waren er wel hamburgers in Bornem. En die smaakten prima! Slechts één minpunt, de burgers waren niet warm genoeg. Al kan dat ook gelegen hebben aan enkele verdwaalde sneeuwvlokken die ons broodje bereikten. Stevig pluspunt was de prijs; slechts 3 euro voor een burger.
Eindbalans: 8/10

En dus aten we de beste hamburger dit seizoen in Vilvoorde, bij de cultfiguren van Sparta!
Ze mogen hun trofee komen afhalen tijdens de trainingsuren.